Ügyek

TÁJÉKOZTATÁS A VESZÉLYHELYZET ALATTI ENGEDÉLYKÖTELES TEVÉKENYSÉG BEJELENTÉSÉRŐL ÉS AZ ELLENŐRZÖTT BEJELENTÉSRŐL

Tisztelt Ügyfelek!

Felhívjuk a figyelmet arra. hogy 2020. május 8-án kihirdetésre került a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V. 8.) Korm. rendelet. 

A Korm. rendelet értelmében 2020. május 18-tól az engedélyköteles tevékenységek - egyes kivételekkel - már ügyfélkapu, online űrlap segítségével vagy e-mail útján - történő bejelentést követően gyakorolhatók lesznek, így például az üzlet és ipari telep működési engedélyezése, a helyi vízgazdálkodási tevékenységek végzésének engedélyezése is lényegesen egyszerűbbé és gyorsabbá válhat a rendeletnek köszönhetően.

A Balatonföldvári Közös Önkormányzati Hivatal engedélyköteles tevékenységek bejelentéseinek fogadására szóló e-mail postafiók címe a következő: bejelentes@balatonfoldvar.hu

Fontos, hogy az eddigiekben az E-önkormányzati portálon az ASP rendszer használatával benyújtandó engedélykérelmek esetén (telepengedély, üzletműködés) továbbra is ebben a formában kötelesek az Ügyfelek benyújtani a kérelmet, amelyet a Hatóság az ellenőrzött bejelentés szabályai szerint bírál el.

Bővebb tájékoztatás a http://www.kormanyhivatal.hu/hu/hirek/a-jarvany-miatt-tovabb-egyszerusiti-a-kormany-a-lakossagi-es-vallalati-ugyintezest link alatt olvasható.

KormányrendeletKormanyrendelet.pdf    

         

    

Kormányrendelet_melléklet

Kormanyrendelet_melleklet.pdf