Kereki

Kereki Község Önkormányzata

8618 Kereki, Petőfi u. 64.


Polgármester:
Csicsai László Viktor

Képviselő testület:

Sas Attila alpolgármester

Andók Károly képviselő

Balogh Gyuláné képviselő

Dienes Virág Borbála képviselő

efop-kiegeszitett.2.2.pdf

HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE TÉRSÉGI SZEMLÉLETBEN BALATONFÖLDVÁR ÉS TÉRSÉGBEN

Balatonföldvár Város Önkormányzata sikeresen pályázott az EFOP-1.5.2-16 kódszámú, „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben” című európai uniós pályázaton. A projekt öt tagú konzorciumban valósul meg, melynek tagjai:
KONZORCIUMVEZETŐ: Balatonföldvár Város Önkormányzata,
KONZORCIUMI TAGOK:
Balatonszárszó Község Önkormányzata,
Bálványos Község Önkormányzata,
Kereki Község Önkormányzata,
Teleki Község Önkormányzata.

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 244,21 millió forint vissza nem térítendő támogatás
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%
A PROJEKT BEMUTATÁSA:
A projekt indulását megelőző elemzések során fény derült a helyi szükségletek alapján fejlesztendő területekre, melyek elősegítették a célok eléréséhez szükséges stratégia kidolgozását.
A konstrukció elsődleges célja: a kulturális,- és társadalmi tőke, illetve az egyéni és közösségi cselekvőképesség fejlesztése, amelynek eredményeként a konzorciumi településeken élők megismerhetik a lakóhelyük különböző értékeit és alkalmasabbá válhatnak a környezetükben és önmagukban rejlő erőforrások kiaknázására.
A másik fő cél az európai uniós támogatás segítségével: a helyi esélyegyenlőségi programokban feltárt nehézségek komplex,- a helyi közösségekre és erőforrásokra alapuló kezelését célzó, területi hatókörű fejlesztési programok megvalósításának támogatása.
A projekt megvalósításával az alábbi eredményekhez járulunk hozzá: a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felzárkóztatása, a területi különbségek csökkentése,- a humán közszolgáltatások tekintetében, egyes közszolgáltatások minőségének és hatékonyságának erősítése, a rászoruló csoportok foglalkoztathatóságának javítása és munkaerő-piaci helyzetük fejlesztése, a társadalmi felzárkózás folyamata, a minőségi, térítésmentes szolgáltatásokhoz való hozzáférés editálása, ágazati együttműködések és integrált megoldások kialakítása, az országosan homogén szolgáltatások differenciálása.
A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSÉNEK DÁTUMA: 2020.február 29.
A PROJEKT AZONOSÍTÓJA: EFOP-1.5.2-16-2017-00005