Hírek

VIS-MAIOR PÁLYÁZATOT NYÚJTOTT BE AZ ÖNKORMÁNYZAT A KEMPING UTCAI PARTFAL DECEMBERI KÁROSODÁSÁNAK HELYREÁLLÍTÁSÁHOZ 2024. január 15., hétfő

Mint ismeretes a Kemping utcát kísérő partfal középső szakaszán kb. 15 m hosszban nagy méretű tömbös omlás keletkezett 2023.12.07-én. 

A leomló anyag fákat döntött ki és letarolta a rézsűn nemrég városi saját forrásból helyreállított omladékfogó palánksort és az alsó omladékfogó hálót. Ezek szerencsére megfogták az omladék jelentős részét, így az nem tudott kárt okozni az ott élők vagyontárgyaiban. Az önkormányzat egy független szakértővel szakértői véleményt készíttetett, mely a vis-maior pályázati kérelem részét képezi. Az elkészült szakértői vélemény alátámasztja, hogy a közterület védelme, élet- és vagyonvédelmi okok érdekében stabilizációs munkák elvégzése szükséges, azonban a szabadon álló partfal-tagnál már nem elegendő a frissítés jellegű talajlemezek letermelése, hanem horgonyzott acél hálós pergésvédelem is szükséges, összesen 30 m hosszban. A helyreállítás költségeihez önkormányzatunk vis-maior támogatást kér. Kedvező elbírálás esetén a költségek 90%-át majd ebből a forrásból finanszírozzák.