Hírek

ÜNNEPELJÜK KÖZÖSEN BALATONFÖLDVÁR SZÜLETÉSNAPJÁT! 2021. április 29., csütörtök

BALATONFÖLDVÁRI SZÉCHÉNYI NAPOK - 2021. június 18-20.

A település alapításának 125. évfordulója alkalmából a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kulturális Alap Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiumához a Balatonföldvári Széchényi Napok – Földvári Napok megszervezésére.
Örömmel adjuk hírül, hogy a Kollégium a benyújtott pályázatot támogatásra alkalmasnak tartotta és a rendezvény megszervezéséhez 4 180 000 Ft támogatást ítélt meg.
A rendezvény 2021. június 18-20. közötti megszervezését várhatóan már a vírus sem akadályozza, a korlátozó intézkedések folyamatos feloldásának köszönhetően az esemény az egészségügyi előírások betartása mellett megtartható.
Az Egyesület Balatonföldvár Város Önkormányzatával és a Bajor Gizi Közösségi Házzal közösen elkezdte a rendezvény megszervezését, a programok véglegesítését.
A három napos programsorozat keretében kulturális és ismeretterjesztő programokkal kívánunk emlékezni és emléket állítani a települést alapító Széchényi családnak. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az itt élők jobban megismerjék az alapító családot, a település dicső múltját, ezzel is erősítve az itt élőkben a település szeretetét, lokálpatriotizmusát.
A kulturális és ismeretterjesztő programok mellet könnyed, szórakoztató programok is várják a helyieket és a város vendégeit egyaránt.
A részletes programról hamarosan tájékoztatást adunk.