Hírek

ÚJJÁÉPÜL A VÁROSKÖZPONT-KEZDETÉT VETTE A „BOLDOG BÉKEIDŐK NYARAI” TURISZTIKAI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA 2023. április 18., kedd

A 900 millió forintos turisztikai beruházásról idén márciusban írták alá a támogatási szerződést, a Magyar Államkincstár a pályázat teljes összegét a napokban folyósította az önkormányzatnak. A beruházás összértéke: 900 millió forint, melyre a pályázat nettó finanszírozásban/ 708 millió forintos/ támogatást biztosít.

 A látogatóközpont a belvárosban, a bowling pálya helyén, a Keringő épületegyüttes vendéglátóegységei mellett lesz. A beruházás során az épületet nem bontják el, hanem átalakítják. A tervek szerint kiállító és rendezvény tér, kiszolgáló egységek kapnak helyet az egykori tekepálya épületében. A pályázat egyik legfontosabb célja, hogy a Széchényi utcában található, ma már részben kihasználatlanná vált egykori kereskedelmi és vendéglátó egység helyén a 21. század elvárásainak megfelelő megújult városközpont jöjjön létre. A tervezés folyamatban van, a kivitelezés 2024-én őszén kezdődhet meg.