Hírek

ÚJABB ESZKÖZ A VÁROS FEJLŐDÉSÉNEK AKADÁLYOZÁSÁRA –HIVATALI HATALOMMAL VALÓ VISSZAÉLÉS? 2020. január 16., csütörtök

A mai napon a Baranya Megyei Rendőr-Főkapitányság munkatársai feljelentés alapján kutatást és iratok lefoglalását foganatosították az önkormányzatnál. A feljelentés ismeretlen tettes ellen tették hivatali helyzettel egyébként visszaélve elkövetett hivatali visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók a kikötő előtti területen lévő felépítmények kisajátításával kapcsolatos iratokat és azok előzményeit foglalták le az egyik érintett feljelentése alapján.

Mint ismeretes az önkormányzat 2017. március 10. napján megvásárolta a 20-as helyrajzi számú ingatlant és ott a nyári városközpont megvalósítása érdekében közparkot közösségi teret kíván létrehozni és ezzel együtt a balatonföldvári kikötő fejlesztését biztosító beruházás alapfeltétét, a közút kapcsolatot kívánja megteremteni. A tervezett beruházást kezdetektől fogva akadályozzák és próbálják ellehetetleníti a 20-as helyrajzi számon található üzlettulajdonosok, akik aggályos körülmények között földhasználati jogot szereztek továbbá 99 évre szóló bérleti szerződéssel rendelkeznek.

A feljelentés véleményünk szerint igazolja, hogy a területfejlesztés megakadályozása mögött vélhetően konkrét magánérdekek állnak, miközben a fejlesztés egyértelműen a település és a térség fejlődését, ezen keresztül Balatonföldvár Város és a helyi közösség érdekeit szolgálja.
Balatonföldvár Város Önkormányzata együttműködik a nyomozóhatósággal, mivel az ügyben minden intézkedés jogszerűen és a törvényeket betartva valósult meg az önkormányzat részéről.
Ezzel együtt értetlenül állunk a várost érő folyamatos támadásokkal szemben különös tekintettel arra, hogy az érintettek a békés megegyezést és együttélést kommunikálják.