Hírek

TILTAKOZÁSSAL EGYBEKÖTÖTT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT TARTOTT A PÁRBESZÉD TÁRSELNÖKE ÉS A „FÜGGETLEN” HELYI CIVIL SZERVEZET ELNÖKE AZ E-KIKÖTŐ ÉPÍTÉSE KAPCSÁN 2023. február 16., csütörtök

A helyszínen tartott demonstráción a múltkorihoz (Párbeszéd helyett akkor Jobbik volt) hasonló felszólalások hangoztak el. Szakmai érveket mellőző monológokra a már rendszeresített főállású tüntetők vonultak ki, akik jóindulattal is csak 30 főt tettek ki.

Városunknak feladata és felelőssége van abban, hogy az embereket megvédje a politikai hergeléstől!Ezért az e-kikötő beruházásával kapcsolatban NEM IGAZ:
MEGSZŰNIK A STRAND!!!
A strand megmarad, fövenyes partszakaszt alakítanak ki és ingyenes lesz. A fürdésre kijelölt partszakasz Ny-i irányban bővülni fog, ezért is tiltakozik annyira a szomszédos társasház.
ELISZAPOSODÁS!!!
20 év alatt erre az építési helyre háromszor adtak ki vízjogi engedélyt a szakhatóságok áramlástani és medervizsgálati tanulmányokra alapozva. Az eliszaposodást mantrázók 20 év alatt egyetlen ilyen tanulmányt sem készítettek.
TÁRSADALMI EGYEZTETÉS HIÁNYA!!!
2020. februárjában tartott közmeghallgatást követően életbe lépett a COVID veszélyhelyzet, így az engedélyezési eljárás során az illetékes hatóságoknak erre nem volt lehetőségük. Az önkormányzat a beruházás minden fontosabb részletéről tájékoztatást adott más fórumokon. Ezek listája bárki számára elérhető. A beruházás 2006. óta szerepel a városfejlesztési tervben.
AZONNALI JOGVÉDELMET KÉRJEN A POLGÁRMESTER:
Sem az önkormányzat, sem a polgármester nem kérhet azonnali jogvédelmet, mert az ügyben nem peres fél. Egyébként meg a bírósági eljárás során a bíróság hangsúlyozta, hogy a kikötő vízilétesítményei a vízjogi létesítési engedély birtokában építhetőek meg, az azonnali jogvédelem iránti kérelemmel az építkezés nem akasztható meg.