Hírek

Testületi ülés 2020. január 31., péntek

BESZÁMOLÓ I.

DÖBBENET A TESTÜLETI ÜLÉSEN- NYUGDÍJASOKAT GYALÁZÓ FACEBOOK BEJEGYZÉS BALATONFÖLDVÁRON

Megtartották az idei év első képviselő-testületi ülését. A napirendi pontok megtárgyalása előtt Holovits Huba polgármester egy földvári lakos megkeresésének eleget téve levelet olvasott fel. A levél írója egy facebook poszt miatt fordult a nyilvánossághoz, mely véleménye szerint sértő a földvári nyugdíjasokra nézve. Részlet a facebook posztból:

„Büszke lehet magára a városvezetés meg az a sok idióta marha aki megválasztotta őket. A sok nyugdíjas aki a 10 ezer forintért hagyja hogy szétkurják a várost. Mert nekik már úgy is mindegy. „
Mivel a bejegyzés alkotója a Mosolygó Balatonföldvár Egyesület által kiadott újság egyik szerkesztőségi tagja, a polgármester az egyesület támogatását élvező dr. Kovács Zsolt képviselőtől kérte,hogy határolódjon el és az egyesületen belül tegyék meg a szükséges lépéseket mind a bejegyzést író,mind a posztot megosztók irányába. A képviselő ígéretet tett ,hogy következő ülésen tájékoztatást ad az ügyben meghozott egyesületi döntésről.

BESZÁMOLÓ II.- ÚJABB FEJLEMÉNY A FÖLDVÁRI NYUGDÍJASOKAT GYALÁZÓ FACEBOOK BEJEGYZÉS ÜGYÉBEN

A poszt megosztója, (mellesleg a kikötői üzletsor ügyének egyik érintettje) a mai napig nem határolódott el a földvári nyugdíjasokat sértő általa megosztott bejegyzéstől. Az ügy érdekessége,hogy információink szerint apósa ingatlana a Mosolygó Balatonföldvár Egyesület bejegyzett székhelye. A poszt írója egyébként a tegnapi képviselő testületi ülést követően elnézést kért, facebook bejegyzésében közölte: „a mai naptól semmilyen formában nem veszek részt a Mosolygók Lapjának szerkesztésében. (bár ismétlem ezt eddig sem tettem.) Valamit a Mosolygó Balatonföldvár Egyesület tagjaként se fogok szerepet vállalni.”

E-kikötő
A napirendi pontok közül a Kisfaludy Program pályázatán való részvételhez szükséges tulajdonosi nyilatkozat hozzájárulásáról is döntés született. A polgármester a korábbiakhoz hasonlóan most is türelmet kért az e kikötő ügyében. Azt javasolta: ”várjuk meg ,hogy a benyújtott pályázat egyáltalán a támogatott projektek közé kerüljön. Ezt követően vizsgáljuk meg, a tervdokumentációt majd várjuk meg az engedélyezési eljárás során a szakhatóságok –kiemelten a környezetvédelmi hatóság - állásfoglalását és ezek birtokában vitassuk meg az ügyet.” A napirendhez érkezett egy munkaanyag melyet a Mosolygó Közéletiek nevében Kárpáti Péter juttatott el az önkormányzathoz. A beadvánnyal kapcsolatban a Mosolygó Balatonföldvár képviselője dr.Kovács Zsolt polgármesteri kérdésre nem kívánt a témában részletest véleményt kifejteni. Egy dolgot jelentett ki: ”Tiltakozunk minden a Balatont ilyen módon érintő beruházás ellen.”