Hírek

Testületi ülés 2019. november 25., hétfő

NÉPSZAVAZÁST JAVASOLT A POLGÁRMESTER E- KIKÖTŐ ÜGYBEN. NEM KAP MAGASABB JUTTATÁST A VÁROSVEZETŐ ÉV VÉGÉN. BEIKTATTÁK AZ ÚJ KÉPVISELŐT.

NÉPSZAVAZÁST JAVASOLT A POLGÁRMESTER E- KIKÖTŐ ÜGYBEN
Az e- kikötővel kapcsolatban Holovits Huba polgármester türelmet kért:„Várjuk meg, hogy a benyújtott pályázat egyáltalán támogatást kapjon. Ezt követően vizsgáljuk meg, a tervdokumentációt majd várjuk meg az engedélyezési eljárás során a szakhatóságok –kiemelten a környezetvédelmi hatóság - állásfoglalását és ezek birtokában vitassuk meg az ügyet. Amennyiben nem alakul ki társadalmi konszenzus városunkban lakossági fórumok megtartása mellett, akár helyi népszavazás kiírását is javasolom.”
NEM KAP MAGASABB JUTTATÁST A VÁROSVEZETŐ ÉV VÉGÉN
A képviselő testület nem támogatta azt a képviselői javaslatot, amely a szokásos 50 ezer forintról 60 ezer forint/ főre emelte volna, a hivatali dolgozok és a polgármester év végi plusz juttatását.
BEIKTATTÁK AZ ÚJ KÉPVISELŐT
Andorka Miklós lemondásával megüresedett képviselői mandátumot a Balatonföldvári Helyi Választási Bizottság határozata értelmében Olsovszky-Kovács Alexandra Zsuzsanna /Fidesz-KDNP/ tölti be. A 29 éves balatonföldvári képviselő beiktatására a képviselő-testület 2019. november 21-i ülésén került sor. A Humán Bizottság új külsős tagja Buzsáki Zsuzsa lett.

VÁROSUNK JÓ HÍRÉT JOGI ÚTON IS VÉDIK A JÖVŐBEN.ÚJABB FÖLDTERÜLETTEL GAZDAGODHAT FÖLDVÁR.TÍZMILLIÓ FORINTOS PÁLYÁZATI TÁMOGATÁST NYERHET AZ ÖNKORMÁNYZAT SEGÍTSÉGÉVEL A SPORTEGYESÜLET

VÁROSUNK JÓ HÍRÉT JOGI ÚTON IS VÉDIK A JÖVŐBEN
Az elmúlt két évben sajnálatos módon megszaporodtak A valótlan tartalmú kinyilatkoztatások, amelyek több esetben becsületsértő, rágalmazó állításokat is tartalmaznak, sértik Balatonföldvár Város jó hírnevét és országos megítélését, csökkentik a településünkön beruházni, betelepülni szándékozókat és a turisták számát. Így összességében a Várost támadó érdekcsoportok magatartása hátrányosan befolyásolja a Város fejlődését, csökkenti forrásait. Ezért a testület által elfogadott keretmegállapodás felhatalmazza az ügyvédet, hogy indítson polgári, szükség esetén büntető eljárásokat a Város jó hírnevét sértő, rágalmazó, becsületsértő, károkozó személyekkel szemben.

ÚJABB FÖLDTERÜLETTEL GAZDAGODHAT VÁROSUNK
Az önkormányzat a helyi környezet- és természetvédelmi célokat figyelembe véve kezdeményezi a „kiserdő” térítésmentes önkormányzati tulajdonba adását a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől. A képviselőtestület döntött a Mikes Kelemen utca (Földvár és Szárszó települések határán húzódik) tulajdonjogának rendezéséről is. A városvezetés azt szeretné, hogy az utca közigazgatásilag is Balatonföldvárhoz tartozzon. Az eljárást követően lehetőség nyílna az utca csatornázására és az aszfalt burkolat felújítására.

TÍZMILLIÓ FORINTOS PÁLYÁZATI TÁMOGATÁST NYERHET AZ ÖNKORMÁNYZAT SEGÍTSÉGÉVEL A SPORTEGYESÜLET
A képviselőtestület mostani döntése értelmében a TAO támogatás elnyeréséhez szükséges 2,3 M forintos önrészt a város biztosítja az egyesület számára. A pályázati pénzt sportszerek beszerzésére és az utánpótlás-nevelés feladatainak ellátására fordítják.