Hírek

Tájékoztató a 2022.április 3-i választási és népszavazási eredményekről 2022. április 19., kedd

A Balatonföldvári Választási Iroda nyolc választási bizottság (Balatonföldváron 2 szavazatszámláló bizottság, Bálványos, Kereki, Pusztaszemes, Szántód, Szólád, Teleki 1-1 helyi választási bizottság) munkáját koordinálta.

Balatonföldvár két körzetében a névjegyzékben szereplő választópolgárok száma összesen 1871fő volt. A helyi lakcímmel rendelkezők mellett Balatonföldváron 163 fő, Szántódon 52 fő szerepelt az átjelentkezettek listáján, de valamennyi településen volt átjelentkezéssel szavazó. Nemzetiségiként Balatonföldváron horvát és német, Bálványoson német szavazó vett részt a választáson.

Balatonföldváron összesen1434 fő ment el szavazni, amely 76,6 %-s részvételi arányt jelent. Átlagosan a hét településen 72,5 % volt a szavazók aránya.Az egyéni választókerületi képviselőkre leadott szavazatok 98,6 %-a, a pártlistákra leadott szavazatok 98 %-a és a népszavazási kérdésekre leadott szavazatok 62 %-a volt érvényes.

Nemzetközi megfigyelők Szántódon kísérték figyelemmel a választásnapi munkát.

Az egyéni választókerületi képviselőként 5 fő indult. Az érvényes szavazatok száma az alábbiak szerint alakult:

A választás napján a választási irodához tartozó hét település mindegyikében rendben zajlott a szavazás,a szavazóhelyiségekben és a mozgóurnás szavazás során egyaránt. Rendkívüli esemény nem történt.

A helyi szavazat számláló bizottságok illetőleg választási bizottságok munkájával kapcsolatban észrevétel nem merült fel, választási kifogás nem érkezett.

Ezúton is köszönetemet fejezem ki a helyi választási bizottságok, szavazatszámláló bizottságoktagjainak, a választási iroda valamennyi munkatársának a választási eljárás során végzett szakszerű munkájáért.

Köselingné dr. Kovács Zita

jegyző

választási iroda vezető