Hírek

Tájékoztatás Útépítésről 2019. április 28., vasárnap

Tisztelt Lakók, Gépjárművezetők, Szolgáltatók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy városunkban a következő utcákban a Hornyák Útépítő és Szolgáltató Kft. (2890 Tata, Janek Géza u. 8-10.) útépítési munkákat végez 2019.04.15-től kezdődően a Balatonföldvár Város Önkormányzata megbízásából. A kivitelezési munkák várható befejezési ideje 2019.06.15.

Az érintett utcák:Ady Endre utca, József Attila utca (eleje), Móricz Zsigmond utca, Arany János utca, Dr Korányi Frigyes utca, Berzsenyi utca, Szigligeti utca, Kismartoni utca, Kiss János altábornagy utca, Rianás utca, Badacsony utca, Deák Ferenc utca, Damjanich utca, Kölcsey utca

A munkálatok ütemezése itt olvasható:bfoldvar-utfelujitas-temterv.xlsx 

Kérjük a Tisztelt Lakókat, Gépjárművezetőket, és Szolgáltatókat, hogy a fent megjelölt időszak alatt gépjárműveik elhelyezésével, közlekedésével segítsék elő az akadálymentes munkavégzést hétköznap 07:00 – 17:00 között.

Gépjárműveikkel a kivitelezés időtartama alatt (17:00 - 06:30-ig) folyamatosan lehetőséget biztosítunk lakó-ingatlanjaik megközelítésére, azonban munkaidő alatt (07:00-17:00) kisebb fennakadásokra számítani lehet. A helyi munkavezetővel történő előzetes egyeztetéssel ezek a kellemetlenségek elkerülhetők.

  • Helyi munkavezető: Kohári László 30/640-6194
  • Kivitelező: Hornyák Csaba 30/288-7275

A munkavégzés miatt ideiglenesen egyes utca szakaszok lezárásra kerülnek, amit előre jelzünk táblákkal, illetve szalagozással. Az építési munkákat a kivitelező folyamatosan végzi.

Kérjük Önöket, hogy a kihelyezett jelzéseket szíveskedjenek figyelembe venni, és ezen utcákat a kivitelezési időszakban szabadon hagyni szíveskedjenek a munkavégzést elősegítve.

A kivitelezési időszak alatt az esetleges kellemetlenségekért elnézésüket és türelmüket kérjük.

Kérdéseikkel kérjük, forduljanak a kivitelező helyszíni képviselőihez személyesen vagy a fenti elérhetőségen napközben 07 – 17 óra között.

Meglévő kapubejárók aszfaltburkolattal történő szintre emelésére vonatkozó igényeket kérjük a hivatal felé 2019.május 31-ig bejelenteni. Azok kialakítását a lakóknak kell megfizetni. Igény esetén az utak felújítását végző vállalkozó külön számla ellenében elvégzi. Fenti vállalkozó lakossági megrendeléséket csak a kivitelezés lezárulta után teljesíthet. Új kapubejárók létesítéséhez közútkezelői hozzájárulást kell kérni a Jegyzőtől, és megállapodást kell kötni az Önkormányzattal.

Holovits Huba

polgármester