Hírek

REKORD KÖLTSÉGVETÉS–NEM LESZ ADÓEMELÉS 2024-BEN ÉS A MEGLÉVŐ TÉRÍTÉSI DÍJAK ÖSSZEGE SEM EMELKEDIK BALATONFÖLDVÁRON 2024. február 22., csütörtök

A költségvetés összességében ütemezett, jelentős fejlesztésekkel, takarékos és stabil gazdálkodással számol. A válságokat kezelő esztendők után a város visszatér a pandémia és az energiakrízis előtti, normál, biztonságos, stabil működésre. A 3,5 milliárdos bevételi-kiadási főösszeggel, és ebben 487 milliós helyi adóbevétellel számoló büdzsé stabil, kiegyensúlyozott működést, az intézmények finanszírozását és a fejlesztések, felújítások ütemezett folytatását biztosítja.

A költségvetés főösszege pontosan 3 milliárd 499 millió 29 ezer forint, ebből működésre 1,7 milliárd forintot 1,05 milliár forintot pedig beruházásokra, felújításokra fordít a város, ezen kívül több mint 600 millió forint lett elkülönítve a Boldog Békeidők pályázat következő évi feladatainak finanszírozására. A fejlesztési keretből megújul a Schilhan park, új vízisport telep épül, helyreállítják a kilátó homlokzatának a burkolatát, Életfát állítanak és befejezik a Zöld Város projektet (Szabadtéri Színpad). Idén a gróf Széchényi Imre Általános Iskola energetikai fejlesztése valósul meg pályázati forrásból. A város továbbra is támogatja a családokat, valamint az időseket a szociális program részeként. 2024-ben ezért nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés. A költségvetés 120 millió forint tartalékkal számol. A büdzsé tartalmazza az önkormányzati humán erőforráshoz kapcsolódó béremeléseket, a béren kívüli juttatásokat, továbbá a közszolgáltatások biztonságos működtetését is.