Hírek

ÖSSZEFOGÁS ÉS EGYSÉG 2023. március 14., kedd

Csak úgy lehet eredményeket elérni és tetteket véghezvinni, ha a jobbító szándék mögé állva összefogunk és annak véghezvitelére egységesek vagyunk- mondta Holovits Huba március 15-i ünnepi beszédében.

Balatonföldvár polgármestere II. János Pál szavait idézte: „..a szabadságnak megvan a maga belső logikája, amely megkülönbözteti és megnemesíti: a szabadság az igazsághoz van rendelve, és abban teljesedik ki, hogy az ember keresi az igazságot." Ma Magyarországon és Földváron egyaránt azzal a nagy kérdéssel nézünk szembe, hogy merünk-e előbbre lépni igazság útján akkor is, ha tudjuk, hogy nehéz, vagy kockázatos a lépés. Az igazi márciusi üzenet, azt erősítheti bennünk, hogy igen, vállalnunk kell a kockázatot. Múlttal és jövővel egyaránt szembe nézve cselekedni a nemzetért, a városunkért, és minden polgáráért. A márciusi üzenet tovább lépést sürget, elszántságot és elhivatottságot kíván. Ha ebben hiszünk jó szívvel emlékezhetünk a történelmi hőseinkre és jó lesz magyarnak lenni ebben a világban-tette hozzá a városvezető.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc városi megemlékezésen a műsort a Széchényi Imre Általános Iskola 7. évfolyamos tanulói adták.

Közreműködtek a Mesevár Óvoda nagycsoportosai, valamint Balatonföldvár Város Fúvószenekara.