Hírek

Növekedtek a város idegenforgalmi bevételei a 2018-as szezonban 2018. november 20., kedd

A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is sikerült eredményes nyarat zárnia Balatonföldvárnak. Fizetős parkolókból és a strandbelépőkből 70 millió forint, Városkártya értékesítésből 11,5 millió forint bevétele származott a városnak.

Strand

A STRANDOK IDEI SZEZONJÁT MUTATÓ ADATOK A SIKERRŐL SZÓLNAK

A Keleti strandon 10.000 ezerrel többen-összesen 55 ezer 600-an- váltottak jegyet, mint a tavalyi évben. A strandolók körében népszerűek voltak a visszatérő jegytípusok, ennek ellenére a legtöbb a felnőtt napi belépőből fogyott. Balatonföldvár nyolc év alatt több mint 130 millió Ft - ot fordított pályázati és önkormányzati források felhasználásával a Keleti Strand korszerűsítésére.1990 és 2010 között - talán az ingyenes használatnak is köszönhetően- a mindenkori városvezetéseknek nem vagy alig volt lehetőségük a strandok korszerűsítésére. Ezért 2010- ben rendkívül rossz esztétikai és műszaki állapotban lévő fürdőhelyeket vett át, örökölt a jelenlegi képviselő testület, akiknek a céltudatos helyi gazdaság - és fejlesztés politikájának eredménye, hogy a legjobbaknak járó ötcsillagos Kék Hullám Zászló minősítést kapta meg a Keleti strand idén.

A Nyugati strand 2018. július 1-től lett fizetős, miután 150 millió forintos pályázati forrásból korszerűsítették. Az ingatlanon lévő épületek műszaki állapota és megjelenése már nem felelt meg a mai kor elvárasainak. A zöldterület megújulásával új sétányok, játszótér, szelfipont, homokos plázs létesült, továbbá padok szemétgyűjtők, kerékpártárolók, értékmegőrzők is kihelyezésre kerültek. Csaknem 30.000 váltották meg az 500 forintos felnőtt és a 250 forintos gyermek belépőt.

Strandbelépőkből összesen 45 millió forint folyt be a város kasszájába.

Parkolók

2017. 05.01-től több lépcsőben fizető parkolási rendszert vezettek be településünkön.A parkolási rendszeren belül 3 fizető zóna került kialakításra. Idén a Bajcsy – Zsilinszky u. két oldalán és a Vak Bottyán utca dél keleti részén is parkolókat alakítottak ki. A földvárkártya birtokosok a tavalyi évhez hasonlóan kedvezményben részesültek. A parkolásból 25 millió forint bevétele származott a városnak.