Hírek

NAGYVONALÚ AJÁNLAT A KIKÖTŐI ÜZLETSOR TULAJDONOSAINAK 2023. január 26., csütörtök

Hivatalosan is megtette nagyvonalú ajánlatát Balatonföldvár Városa a kikötői vállalkozóknak. Az erről szóló előterjesztést a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, valamint a képviselő-testület is megtárgyalta és elfogadta.

Balatonföldvár Város Önkormányzata az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordított a közterületek, strandok, parkok rekonstrukciójára és pályázati lehetőségek alapján további közterületek megújítását tervezi. A Kvassay sétány felújítása három szakaszban fog megvalósulni a pályázati lehetőségek függvényében. A sétány megújításának egyik eleme a kikötő környezetének rendezése, parkosítása, mely halaszthatatlan településfejlesztési feladat. Ennek érdekében az önkormányzat az évek óta elhúzódó kikötői üzletsor ügyében megegyezést kezdeményezett a tulajdonosokkal, jogi képviselőjükön keresztül. VÁROSUNK AJÁNLATA: 

1.ingatlancsere a kikötői üzletsor felépítményeinek tulajdonjogáért cserébe a Keringőben tulajdonjog és 15 éves teraszbérleti lehetőség

VAGY
2.pénzbeli megváltás mind az önkormányzat mind az üzlet tulajdonosok részéről kijelölt egy-egy független igazságügyi ingatlanforgalmi szakértő felértékelése alapján kapott értékek számtani közepe
Megállapodás hiányában a városfejlesztési célok megvalósítása miatt a balatonföldvári 20 hrsz-ú ingatlan munkaterületté nyilvánítása mellett a város új kisajátítási eljárást kénytelen kezdeményezni. Az önkormányzat azonban bízik a tárgyalások gyors és eredményes lefolytatásában. Az egyezség végleges létrejöttének határideje: 2023. február 28.