Hírek

Megújult parkkal és felújított épülettel várja a híveket júliustól Balatonföldvár első temploma, a Kármelhegyi Boldogasszony kápolna 2017. július 12., szerda

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán elnyert 10 millió forintos támogatásból elkészült a Kápolna külső homlokzatának teljes színezése, az épület teljes belső festése, a lábazati kőburkolat javítása és pótlása, gránit párkányzat felhelyezése, kiépült a teljes csapadékvíz elvezető rendszer, valamint kijavították a főfalakon található repedéseket.

A Kápolna környezete a Balaton fejlesztési Tanács pályázatán elnyert 14,6 millió forintos támogatásból és az Önkormányzat által biztosított közel 15 millió forintos összegből szépült meg. A felújítás során a sétányokat térkő burkolattal látták el és a terület teljes közvilágítási rendszerét is kiépítették. A beruházás részeként új padokat és szemétgyűjtő edényeket helyeztek ki, valamint az épület dísz megvilágítása is megújult.
A megújult Kápolnát július 30-án, az esti szentmise keretében Varga László Püspök Úr szenteli újra, az ünnepségen Soltész Miklós Államtitkár Úr adja át a fejlesztést.

2017.07.12.