Hírek

Megújult a Keleti strand 2017. augusztus 21., hétfő

A Keleti strand Balatonföldvár legjobban felszerelt és kiépített strandja, csodálatos kilátással a Tihanyi-félszigetre. Korszerűsítésébe 2011 óta több mint 100 millió forintot fektetett a város önkormányzata.

Ebben az évben egy 42 méter hosszú, 1000 m2-es fövenyes partszakasz került kialakításra valamint az idei szezontól fogva a fürdőzők kényelmét új értékmegőrzők, nyugágyak és napernyők is szolgálják.

A víz minősége évek óta kiváló és a meder fokozatosan mélyül, mely a kisgyermekes családok számára külön örömöt jelent. A parton a hatalmas fák rengeteg árnyékot nyújtanak, de bőven marad nyitott terület a napozáshoz is. Aki megéhezik fürdőzés közben, azt két étterem, egy büfé és egy hangulatos stégbár is várja helyben készült finomságokkal és jeges frissítőkkel.

Egy 9 méter magas, 84 méter hosszú vízi csúszda is található a strandon, valamint lehetőség van go-kartot és vízibiciklit kölcsönözni. A gyerekek a játszótéren vezethetik le megmaradt energiáikat.

A strandi szolgáltatások között kiemelkedő jelentőséggel bír a Viharsarok Vitorlás Központ. Már több mint 7 éve várják a látogatókat, felkészült oktatógárdájuk kezdőtől egészen a haladó szintig egyénre szabott szolgáltatásokkal, időbeosztással áll a strandolók rendelkezésére. A gyermekek számára szörftáborokat és vitorlástáborokat is szerveznek heti rendszerességgel. A táborokban a gyakorlati és elméleti oktatás mellett sportfoglalkozásokat és játékos vetélkedőket is rendeznek a résztvevők összetételének megfelelően, és a szörfözés mellett a vitorlás sportokba is betekintést nyernek a táborozók. A felnőttek többféle vízisportban próbálhatják ki magukat, a kezdők tapasztalt oktatóktól sajátíthatják el a vitorlázás és a szörfözés alapjait, az extrémebb kihívást kedvelők pedig a sport katamarán vitorlázást próbálhatják ki biztonságos körülmények között. Hétvégenként igazán különleges programot szerveznek, SUP jógaóráik (stand up paddle) keretében vérbeli balatoni módon fejleszthetjük egyensúlyérzékünket! A vitorlás sportok élménye itt bárki számára elérhetővé válik! Az aktív kikapcsolódást a Balaton és a Viharsarok nyújtotta szolgáltatások mellett homokos sportpályák - kosárlabda-, strandröplabda-, focipálya - jelentik.

Az elmúlt évek gyakorlatához híven idén is hetente három alkalommal animátor szervez programokatfelnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. A foglalkozások között a kézműveskedéstől az ügyességi játékokig, különböző sportversenyekig sokféle szabadidős tevékenység szerepel.

Július elsejétől fizetőssé vált a strand, de a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület és a város által bevezetett kedvezménykártya tulajdonában kedvezményesen, vagy akár ingyenesen léphetnek be a strandra a városban üdülő vendégek!

A strandról 360 fokban forgatható képek az alábbi linken érhetőek el (nézet a bal felső sarokba kattintva váltható): http://www.3dpano.hu/BKTE/bkte.html?s=pano139