Hírek

MÁRCIUS 15-ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS 2024. március 14., csütörtök

Március 15. az újjászülető magyarság, az újjászülető Magyarország jelképe-mondta Holovits Huba március 15-i ünnepi beszédében.

Balatonföldvár polgármestere hangsúlyozta:“a városvezetés az elkövetkezendő időszakra több milliárd forintos uniós forrást szerzett elképzeléseinek megvalósítására, Földvár további fejlesztésére. A városvezetés tehát a hosszútávú, fenntartható jövőben gondolkozik, és a tettek mezején áll. Ezen célok megvalósítása érdekében meg kell értenünk 1848 máig ható üzenetét! Meg kell értenünk, hogy a széthúzás, politikai ellenfeleink uszítása és fenyegetőzései helyett, egységre és összefogásra van szükség Balatonföldváron! Mi mindekit, még ellenfeleinket is, hívunk, hogy építsük együtt a jövőt. Mindenkire szükségünk lesz, hogy együtt tovább írjuk ennek a nagyszerű településnek a történetét.
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc városi megemlékezésen a műsort a Széchényi Imre Általános Iskola tanulói adták. Közreműködtek a Mesevár Óvoda apróságai valamint Balatonföldvár Város Fúvószenekara.