Hírek

KÖZLEMÉNY 2021. augusztus 24., kedd

Balatonföldvár Város Önkormányzata az alábbi közleményt adja ki Fesztivál tér lezárásával kapcsolatban:
Mint ismeretes 2021. augusztus 21-én a Rákóczi Ferenc utcai állami tulajdonú szennyvíz nyomóvezeték meghibásodott, eltört és a területet elárasztotta a szennyvíz./A területen zajló rendezvényt a szervezők azonnal beszüntették és erről a facebook oldalukon tájékoztatást is adtak/.A DRV szakemberei elhárították a problémát és az egész helyszínen szakszerű fertőtlenítést végeztek.Az önkormányzat pedig a területazonnali lezárásáról döntött.

A nyomóvezetéken a gyakori meghibásodások miatt a DRV és BalatonföldvárVáros Önkormányzata között folyamatos a tárgyalás és tart az egyeztetés a probléma megoldására.

Az elavult nyomóvezeték rekonstrukciójához,cseréjéhez szükséges hozzájáruló nyilatkozatát –mint a terület tulajdonosának képviselője-már 2021. július 15-én Balatonföldvár Város polgármestere aláírta.Atervezett felújítás során 600 folyóméteren DN250 KM-PVC típusú elavult szennyvíznyomócső megszűnik és helyette 600 folyóméteren D280 KPE PE100 SDR17típusú modern,korszerű cső kerül beépítésre.

A csőtörésből származóan elárasztott terület újbóli megnyitása az esetleges utómunkák függvénye. Városunk lakóitól és vendégeinktől ezúton is kérjük megértésüket és türelmüket!

Balatonföldvár Város Önkormányzata