Hírek

KÖLTSÉGVETÉS-MUNKAMEGBESZÉLÉS 2021. január 29., péntek

Az ez évi költségvetésről tartott munkamegbeszélést a város képviselő-testülete.„2021 a növekedés éve kell legyen Balatonföldváron.”

A tavalyi évben egy rendkívüli időszakot éltünk, egy ismeretlen helyzettel álltunk szembe nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági, pénzügyi szempontból is - mondta Holovits Huba polgármester. A 2020-as évet pénzügyi szempontból így értékelte a városvezető:” Eléggé behúztuk a féket minden tekintetben a működési költségekhez nem nyúltunk hozzá, a cafeteria és a tiszteletdíjakat tudtuk átcsoportosítani így biztosítva a járvány elleni védekezéshez szükséges pénzt és a város zavartalan működését. Elmaradtak az önerős fejlesztések és a beruházások is annak érdekében, hogy a költségvetés stabil maradhasson.” 2021-es büdzsé összeállításánál továbbra is figyelembe kellett venni a koronavírus-járvány által előidézett körülményeket. A mostani költségvetés a takarékos, átlátható és jogszerű gazdálkodásnak köszönhetően stabil működést biztosít Balatonföldvár Önkormányzatának, az önkormányzati intézményeknek. Garantálja a fedezetet a járvány elleni védekezésre és a város alkalmazásában álló emberek munkahelyeinek megőrzésére, juttatásaira. Emellett a költségvetés tartalékkal és jelentős fejlesztési forrással is számol, hiszen „2021 a növekedés éve kell, hogy legyen Balatonföldváron”-hangzott el a költségvetés első fordulójának megbeszélésén.

Az ülés központi témája ugyan a város 2021. évi költségvetése volt, de a testület az idegenforgalmi adó valamint az építményadó bevallására az eddigieknél hatékonyabb módszer kidolgozását is tervezi.