Hírek

KÖLTSÉGVETÉS-MINDENKI MÁSKÉPP CSINÁLJA 2021. február 25., csütörtök

Tartalékkal és jelentős fejlesztési forrással számol az idei költségvetés, amit több alkalommal is munkaértekezleten tárgyalt a Képviselő-testület majd a város polgármestere ezt követően fogadott el.

2021-ben is közel 2 milliárd forintból gazdálkodik a település, a működés mellett 1,06 milliárd forintot fejlesztésekre költenek majd. Az idei városi büdzsé garantálja a fedezetet a járvány elleni védekezésre és a város alkalmazásában álló emberek munkahelyeinek megőrzésére, juttatásaira. Emellett a költségvetés tartalékkal és jelentős fejlesztési forrással is számol. A költségvetés főösszege 1 895 350 000 Ft idén. Ez a költségvetés tartalmazza a közös önkormányzati hivatal és a városüzemeltetés működésének az egész éves tervét, valamint folytatva az elnyert Európai Uniós pályázati projektek megvalósítását, melyekre 727,5 millió Ft fejlesztési kiadás szerepel a 2021. évi költségvetésben. A 84 millió Ft tartalékkal tervezett költségvetés a takarékos, átlátható és jogszerű gazdálkodásnak köszönhetően stabil működést biztosít Balatonföldvár Önkormányzatának, az önkormányzati intézményeknek.

MINDENKI MÁSKÉPP CSINÁLJA

 Sokan és sokat dolgoztak azért, hogy ebben a nehéz járványügyi és gazdasági helyzetben működőképes és fejlődő településhez illő büdzsé álljon össze. Ezidő alatt a város másik végén Herényi Károly azon fáradozott sajtótájékoztató keretében, hogy egy 2 milliárd forintos adó- és munkahelyteremtő beruházást elűzzön Földvárról. Mindenki másképp csinálja......