Hírek

Jövő héten keddtől ismét fizetős lesz a parkolás 2021. május 20., csütörtök

A Kormány döntésének értelmében a közterületi parkolás május 25-től ismét fizetős, tehát városunkban is visszaáll a díjköteles parkolás megszokott rendje.

Balatonföldvári parkolási díjakról, zónákról:
I. zóna (kiemelt övezet): Vasúti sínpálya északi oldalán a Fesztivál tértől a volt vízmű telepig (26/2.hrsz-ig) terjedő utcai terület azon része, ahol a parkolás lehetősége táblával ki van jelölve. A zóna üzemideje: május 01-től – szeptember 30-ig naponta 09 órától – 21 óráig.

II. zóna – belvárosi parkoló övezet: Bajcsy – Zsilinszky u. két oldalán és a Vak Bottyán utca dél keleti részén kialakított táblával kijelölt terület, a Motel sétány két oldala, a Széchényi Imre utca Spur István utcához csatlakozó jobb oldala, a Spur István utca két oldala a Liszt Ferenc utca és a Kisfaludy utca kereszteződéséig, valamint a Liszt Ferenc utca két oldala. A zóna üzemideje: május 01-től – szeptember 30-ig naponta 09 órától – 21 óráig.

III. zóna – Strandi parkoló övezet: Balatonföldvár Keleti strand bejáratától mindkét irányban 300 m hosszan terjedő, út melletti táblával kijelölt terület illetve a Balatonföldvár Nyugati strand előtt az út melletti táblával kijelölt terület, a strand melletti parkoló, valamint a Hunyadi utca két oldala. A zóna üzemideje: június 01-től – augusztus 31-ig. naponta 09 órától – 21 óráig.

További információ: https://balatonfoldvarinonprofitkft.hu/parkolas/

A Földvár Kártya szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet szerint a Földvár Városkártya birtokosai a II. és III. parkolási zónában díjmentesen parkolhatnak a tulajdonukban lévő egy gépjármű vonatkozásában.
Földvár Városkártya igénylésének menete: https://balatonfoldvar.info.hu/hu/igenyles-menete
Földvár Városkártya megújítása: személyesen a Tourinform irodában vagy online az alábbi linken: https://balatonfoldvar.info.hu/hu/varoskartya-megujitas