Hírek

IGAZSÁGOS TEHERVISELÉS 2019. december 13., péntek

FÖLDVÁR KÁRTYA-ELSŐBBSÉGET ÉLVEZNEK A HELYIEK NEKIK MARAD AZ 5000 FT- OS DÍJ

A Földvár-kártya 2017. május 1. napjától történt bevezetése óta a kártya díja a helyi lakosok és a Balatonföldváron üdülőingatlannal rendelkező személyek esetében 5.000 Ft a rendeletben szabályozott többi jogosult esetében 7.000 Ft. volt. Az önkormányzat a kártyarendszerhez kapcsolódó kedvezményeket az eltelt három évben változatlan díj ellenében biztosította. A kapcsolódó szolgáltatások körének bővülése, színvonalának növekedése megalapozza a díj kis mértékű, részleges emelését. A földvári lakosok továbbra is 5000.Ft-ért vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

PARKOLÁSI DÍJAK- AZ ÚT ÉS JÁRDA FELÚJÍTÁSI PROGRAMRA FORDÍTJA A VÁROS A BEVÉTELT
Balatonföldváron a fizetős parkolók és a fizetős strandok még a szocializmusban is megvoltak. A 90-es években a Balatont sújtó idegenforgalmi válság áthidalásra váltak ingyenessé a strandok és a parkolók több településhez hasonlóan Balatonföldváron is. A hiányzó bevétel évtizedes elmaradása a közterületek és a kijelölt fürdőhelyek teljes infrastrukturális leépítéséhez vezetett. Első számú feladtunk ezek rendbetétele, korszerűsítése új turisztikai attrakciók (kilátó, kerékpárút) létrehozása volt.
A fizető parkolási rendszer működtetését az alábbiak indokolják:
- gépjármű forgalomból eredő környezeti terhelés csökkentése
- megfelelő városkép és forgalmi rend kialakítása
- bevételi forrás a városnak, melyből megvalósulhatnak az önerős fejlesztések elsősorban az út és járda felújítások
-A kivitelezés során az Áfa összege visszaigényelhető

A testületi döntés értelmében 2020. évtől, a fizető parkoló zónák tovább bővülnek, a parkolási díjak kis mértékben emelkednek.

A bővítés a II. és III. számú parkolási övezetben a Motel sétányt, a Hunyadi utcát, a Spur István utcát, a Liszt Ferenc utcát, a Széchényi Imre utcát és a Vak Bottyán utcát tartalmazza. A díjemelkedés a Belvárosi parkoló övezetben a napidíjat, a Strandi övezetben az óradíjat és a napidíjat érinti.
II. sz. parkolási zóna-Belvárosi parkoló:
Május 1-től szeptember 30-ig
naponta 9 órától 21 óráig óránként 250 Ft. Napijegy 1500 Ft.
vasúti pályaudvarnál kialakított, táblával kijelölt terület:
Május 1-től augusztus 31-ig
naponta 9 órától 21 óráig óránként 250 Ft. Napijegy 1500 Ft.
III. sz. parkolási zóna - Strandi parkoló övezet:
Június 1-től augusztus 31-ig
naponta 9 órától 21 óráig óránként 250 Ft. Napijegy 1500 Ft.