Hírek

FÖLDVÁR NAPOK- ISTEN ÉLTESSE BALATONFÖLDVÁRT 2024. június 14., péntek

Földvár alapításának 128. évfordulóját ünnepeljük a hétvégén.

Babina Éva alpolgármester beszédében megemlékezett Korányi Frigyesről, hiszen ő volt az, aki indítványozta a környék birtokosainak - a Széchényieknek - az üdülőtelep alapítását.

A városi kitüntetésekkel olyanok munkáját, tehetségét, tudását ismerik el, akik már bizonyították: mindenekelőtt városukért dolgoztak és dolgoznak. Ennek értelmében Balatonföldvár Város Önkormányzatának Képviselőtestülete„ Balatonföldvárért" kitüntető díjat adományozott Istvánfiné Pintér Katalinnak, aki 1994. óta tagja a helyi polgárőr szervezetnek, majd 2017. óta az egyesület elnökeként végzi önzetlen és áldozatos tevékenységét Balatonföldvár közbiztonságának megőrzése és javítása érdekében. Példaértékű munkáját az Országos Polgárőr Szövetség a „Polgárőr Város" cím adományozásával ismerte el, mellyel hozzájárult Balatonföldvár hírnevének öregbítéséhez.

Koncz Tamás a városturizmusáért végzett elkötelezett, magas szakmai színvonalú munkája, valamint sportemberként a város sportéletének fejlesztése és támogatása terén végzett önzetlen tevékenysége elismeréséül részesült “Önkormányzatielismerő emlékérem" kitüntető díjban.

Városunk polgármestere megköszönte Babina Éva leköszönő alpolgármesternek városunkért, közösségünkért végzett több mint 20 éves munkáját. A Földvár Napok pénteki programjának részeként Közösségünk Kincsei címmel egy roll up kiállítás is nyílt az idén 30 éves közösségi házban.

Az eltelt három évtizedről Berkesné Hegedüs Márta emlékezett meg.

Az ünnepséget a Sonoro kórus koncertje zárta.

Szombaton tánc előadásokkal, hajószenteléssel, koncerttel és tűzijátékkal várják az ünneplőket a kikötőbe.