Hírek

ERGOMÉTERES SIKEREK 2020. március 30., hétfő

Ergométeres versenyekkel kezdődött a tavasz a földvári evezősöknél. Holovits György Vízisport és Ergométeres Evezés Program keretében rendezték meg az első iskolai versenyt, ahol a legfiatalabbak versenykörülmények között ismerkedtek meg a sportággal. A nagyobbak levonták a tanulságokat, hogy mennyit fejlődtek a tavalyi évhez képest. A legfontosabb cél az országos bajnokságra való felkészülés volt. Az ergométeres versenyen 60 iskolás vett részt. A szervezők évfolyamonként és nemenként jutalmazták a dobogós helyezetteket. Közülük kerültek ki az országos döntő résztvevői is.

A Vizisport és Vitorlás Egyesület második alkalommal rendezte meg az amatőr ergométeres evezős bajnokságát. Az alsó tagozatos tanulótól a masters korúig volt jelentkező. 500 és 1000 méteren indítottak futamokat. Egyéniben és a váltókban is nagy,küzdelmes evezések voltak. A nyertesek büszkén állhattak a dobogóra. A nap legjobb idejét 1000 méteren Balogh Olivér teljesítette : 3:29,6.

A Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Evezős Szövetség hivatalos versenyét március elején rendezték meg Budapesten. Az Ergométeres Evezés Országos Bajnokság a földváriak szép eredményeket értek el. Az iskolák közötti pontversenyben idén az ország 4. legjobb iskolája lettek.

Csapatban:

II. korcsoport I helyezés: Barabási Antónia, Nagy Karolin,Baranyai Ákos, Varga Dávid

III/I. korcsoport II. helyezés: Kamarás Jázmin, Szabó –Koncsag Júlia, Király Patrik, Kovács Ákos

III/II korcsoport II. helyezés: Andorka Rozi, Szentannay Száva, Oroszi Hunor.

IV/I korcsoport V. helyezés: Kasza Ella, Klokk Vanessza, Surján Levente, Varga Tamás

Egyéniben:

III/II. korcsoport VI. helyezés: Varró László