Hírek

Eredményes nyarat zárt Balatonföldvár 2017. szeptember 27., szerda

Balatonföldváron az év első nyolc hónapjában 11 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A fizetős parkolókból és a strandbelépőkből pedig 45 millió forint összbevétele származott a városnak.

Sikerült jó nyarat zárnia Balatonföldvárnak, mely eredményhez a korábban meghozott képviselőtestületi döntések, intézkedések és fejlesztések is hozzájárultak.
Strand
Keleti strand 2017.07.01-től lett fizetős. Strandfejlesztésre a Magyar Turisztikai ügynökségtől 40 millió forintot nyert a város, melyből fövenystrandot építettek, értékmegőrzőket, nyugágyakat, napernyőket szereztek be, új beléptetőrendszert létesítettek és felújították a kerítést. A strandon összesen 46 ezer 721-en fordultak meg az idei szezonban. Volt olyan nap, amikor csaknem 3 ezer 500-an. Legtöbbet a felnőtt napijegyből váltottak: 16 ezer 500 darabot, de a strandolók körében népszerűek voltak a visszatérő jegytípusok is.
Parkolók
2017. 05.01-től több lépcsőben fizető parkolási rendszert vezettek be.
A parkolási rendszeren belül 3 fizető zóna került kialakításra. Lehetőség volt mobil parkolásra, személyes jegyvételre valamint, automatából történő jegyváltásra is. A legtöbben a mobil parkolást választották. Legnagyobb kihasználtsággal a strand előtti parkolók működtek. A városnak parkolásból 15 millió forint bevétele származott.
Nőtt a vendégéjszakák száma
Tavaly az év első nyolc hónapjában több mint 150 ezer, összesen 159 ezer 133 regisztrált vendégéjszakát töltöttek el a település kereskedelmi és magánszálláshelyein, idén augusztusig bezárólag pedig 176 ezer 909-et,ami 11 százalékos emelkedést mutat.
Földvár Kártya
Balatonföldvár Város Önkormányzata 2017. évben bevezette a Földvár kártya rendszert, mely különböző kedvezményre jogosítja a helyieket, a földvári kistérségben élőket, valamint a turistákat is. A strandi beléptető rendszer csaknem 21 ezer kártyahasználatot regisztrált, melyből 16 ezer a város és a kistérségi és 4600 a turisztikai kártya leolvasás volt.