Hírek

Egyenmaszk hirdeti Balatonföldvárt is 2020. május 28., csütörtök

Kiemelkedő nyári szezonra számítanak - Az egységes turisztikai arculat érdekében Tihany után a déli parti városban is egységes maszkot kapnak a turisztikai és vendéglátás területén dolgozók 

Sikeres nyári szezonra számítanak Balatonföldváron, ahol az idén kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságos nyaralás feltételeinek megteremtésére, ami a vendégek és a lakosok közös érdeke. A település csatlakozott a Tihanyban május közepén bejelentett, maszkviselést népszerűsítő kezdeményezéshez, így Balatonföldváron a vendéglátóhelyeken, a kilátóban és a Tourinform irodában dolgozók egységes, divatos textilmaszkot viselnek majd, amelyen a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó sziluettje látható. A Nubu designer márka által tervezett maszkok egyszerre divatosak, barátságosak, miközben a települést hirdetve emlékeztetnek a felelősségteljes védekezés fontosságára is.

 Balatonföldvár is csatlakozott a Tihanyban május közepén meghirdetett kezdeményezéshez, amely a nyári szezonban történő maszkviselést népszerűsíti, így a városban a különböző vendéglátóhelyeken és a Tourinform irodában dolgozók egységes maszkot viselnek majd. „Az idei nyáron az egyik kulcs szempont a biztonság lesz, a településünk is mindent megtesz a vendégeink és a lakosok védelme érdekében. A kormány és a járványügyi szakemberek által ajánlott minden előírást betartunk és betartatunk, miközben minden olyan szolgáltatást igyekszünk biztosítani a vendégek számára, amely a kikapcsolódásukat és a pihenésüket szolgálja. Ennek fényében csatlakoztunk a Tihanyban indított kezdeményezéshez is, amely egyszerre szolgálja a városunk igényes és egységes turisztikai megjelenését, valamint a felelősségteljes védekezést” – mondta Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere.

A kezdeményezés keretében Balatonföldváron 100 darab magas minőségű, a Nubu designer márka által megtervezett textilmaszkot oszt ki az önkormányzat térítésmentesen a városban működő vendéglátóhelyek, éttermek felszolgálóinak, a kilátó, valamint a Tourinform iroda munkatársainak. Az magas minőségben kivitelezett maszkokon a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó sziluettje látható. „A COVID-19 világjárvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze a maszk. A Tihanyban elindított kezdeményezést pedig nagyon előremutatónak találtuk, hisz a brandelt maszk amellett, hogy megfelelő védelmet nyújt a hozzánk érkező vendégek, valamint az őket kiszolgáló személyzet számára, egyben erősíti a városi identitást és divatos is” – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke, egyben Balatonföldvár alpolgármestere. „Az is szempont volt, hogy a balatonföldvári vendéglátóhelyekre érkező vendégek egy barátságos, a város egyik kiemelt turisztikai attrakcióját megjelenítő védőeszközzel találkozzanak, amely felhívja a figyelmet a város értékeire, illetve ezzel párhuzamosan a mindannyiunk számára fontos, felelősségteljes védekezésre is” – tette hozzá.

Nagyon örülünk, hogy Tihany után Balatonföldvár is csatlakozott a maszkviselést népszerűsítő kezdeményezéshez, amely egyben a lokális, tudatos, felelős turizmusépítésre hívja fel a figyelmet” – mondja Peleskey Ákos, a Balaton-felvidéki Fejlesztési Egyesület főtitkára, a Nubu designer márka társalapítója, a maszkviselést népszerűsítő kampány ötletgazdája. „A maszkviselés a prevenciót és a biztonságot sugallja. Muszáj felhívnunk az emberek figyelmét a maszkviselés fontosságára, és elfogadtatni, hogy a következő hónapokban a maszkviselésnek öltözékünk szerves részévé kell válnia. Ezt pedig segíti, ha esztétikumában és kényelemben is magas minőségű maszkokat tudunk mutatni számukra” – mondja Peleskey Ákos.

A vírushelyzet miatti kedvezőtlen tavaszi előzmények után egyébként kifejezetten erős nyári szezonra számítanak Balatonföldváron. „A hazai turisták kevésbé fognak idén külföldön nyaralni, és a nagyobb biztonság érdekében visszatérnek a régi jó megszokott és bevált hazai helyszínekhez, amelyek közül elsősorban a Balaton az, ami országos szinten is kedveltnek számított eddig is” – véli Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere. „Felkészülten várjuk a vendégeket, nyitnak a strandjaink a látogatóközpontunk, a piacunk, a vendéglátóegységeink és nagyon bízunk abban, hogy a későbbiekben lehetőség lesz kisebb programok, előadások megtartására is a Kultkikötőben” – tette hozzá.