Hírek

Csillagosok a Balatonföldvári Strandok 2019. július 5., péntek

A legjobbaknak járó ötcsillagos Kék Hullám Zászló minősítést kapta meg a Keleti strand, a tavaly felújított Nyugati strandunk pedig négy csillagot szerzett. A Balatoni Szövetség 2019.-ben is meghirdette a Kék Hullám Zászló strandminősítést, melyre ezúttal 35 strand nevezett. A minősítés során a bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, de a gyerekbarát szempontokra (pelenkázó, családi öltöző) is odafigyelnek. Vizsgálták a strandi vendéglátóhelyek kínálatát és egyéb szolgáltatásokat (WIFI, értékmegőrző stb.).

Idén –az elmúlt évekhez hasonlóan- újra egytől öt csillagig kaptak értékelést a nevezett strandok, ezzel is jelezve a fürdőhely színvonalát.
A három Balaton parti megye: Veszprém, Zala és Somogy megye önkormányzata különdíjat ajánlott fel egy-egy - a minősítés során kiemelkedően szereplő- megyéjükben fekvő strand számára.

A Somogy Megyei Önkormányzat különdíját a balatonföldvári Keleti Strand kapta.

forrás:www.balatoniszovetseg.hu