Hírek

CSILLAGOSAK A STRANDJAINK 2022. július 7., csütörtök

Az idei évben is kitűnően szerepeltek a balatonföldvári strandok a Balatoni Szövetség Kék Hullám zászló strandminősítésén.

A Keleti strand a legmagasabb 5 csillagos minősítést kapta, míg a Nyugati strand 4 csillagos lett a rangos megmérettetésen. A díjak ünnepélyes átadására Révfülöpön, a szabadtéri színpadon került sor, városunkat Fekete Tamás alpolgármester képviselte.

Külön öröm és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az idei évben 25. jubileumi emlékévét ünneplő Balaton-felvidéki Nemzeti Park jubileumi különdíját is a balatonföldvári Keleti strand kapta meg Somogy megyében. A jubileumi különdíjat a három Balaton parti megye (Veszprém, Zala és Somogy) egy-egy olyan strandja érdemli ki, amely évek óta elkötelezetten érvényesíti az ökológiai szemléletet, a zöld szempontokat. A két strand korszerűsítésére, a régi lepusztult és elhanyagolt kiszolgálóegységek, vizesblokkok ,zöldterületek fejlesztésére a mostani városvezetés pályázati és önkormányzati források felhasználásával többszáz millió forintot költött.