Hírek

BESZÁMOLÓ-RENDKÍVÜLI TESTÜLETI ÜLÉS 2019. november 26., kedd

GÉPJÁRMŰPARK

Az önkormányzat és a városüzemeltetés gépjárműparkját takarékossági okokból folyamatosan korszerűsíti. A régi elavult járműveket új, gazdaságos üzemelésű modern változatokra cseréljük. A program részeként most az önkormányzati flotta újul meg. A hivatali kisbuszt és a polgármesteri autót cseréljük le modernebb és környezetbarátabb járművekre. November havi megrendelésük esetén még a maximális önkormányzati Renault kedvezményt lehetett érvényesíteni. A nyílt végű lízing konstrukció révén pedig az ÁFA egy bizonyos része is visszaigényelhető. Így a mostani listaáruknál 3-4 millió forinttal olcsóbban kerülnek beszerzésre a járművek. Ezen kategóriájú gépjárművek ára jövőre jelentősen drágul.

FOLYTATÓDIK A KVASSAY SÉTÁNY PARTVÉDŐMŰVÉNEK FELÚJÍTÁSA

A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán ősszel nyert városunk 10 millió forint támogatást a Kvassay sétány partvédőmű III. szakaszának a felújítására. A szakasz egyes részein a burkolat erősen megbomlott, a kövek kiestek a víz és a jég eróziós hatása következtében. A kiüregesedett és megbomlott szakaszok kivésése szükséges, majd betonba ágyazott terméskő berakásával az eredeti állapotot kívánjuk helyreállítani. Jelenleg a lábazati kőszórás hiányos, erősen erodált. A partvédmű felújítása után a kőszórás rendezése és pótlása is megtörténik. A kivitelezés 2020 tavaszára készül el.

STRANDFEJLESZTÉS
Folytatódnak a strandfejlesztések a Balatonnál. Testületi döntés értelmében önkormányzatunk is részt vesz a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt pályázaton. Sikeres elbírálás esetén a Keleti és Nyugati strandjaink szolgáltatásainak színvonalát szeretnék növelni, bővíteni. Mindkét stand esetében előzetes felmérés történt,arra vonatkozóan, hogy mi az ami a vendégek részéről igényként megfogalmazott. Így összességében az előterjesztés az összes fejlesztési elképzelés maximális költségét tartalmazza. Ismerve az országosan rendelkezésre álló keretösszeget tisztában vagyunk vele, hogy ezek közül csak a fontosabb beruházások fognak megvalósulni. A pályázat beadási határideje november 30.