Hírek

BALATONFÖLDVÁRI SZÁLLÁSHELYEK TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGE 2021. MÁJUS 1-TŐL 2021. április 8., csütörtök

A Földvár-kártya szabályozásáról szóló önkormányzati rendelet 2021. március 26-án módosításra került, amely minden balatonföldvári szálláshelyet üzemeltetőt szálláshely-szolgáltatót érint.

A rendelet 4. §-a (8)-(9) bekezdéssekkel egészült ki, amelyet 3/2021 (III.26.) önkormányzati rendelet 1. § az alábbiak szerint iktatott be.

Hatályba lépésének időpontja 2021. május 1.

(1) A Földvár-kártya szabályozásáról szóló 10/2017. (IV.11.) önkormányzati rendelet 4. §-a következő (8)-(9) bekezdéssel egészül ki:

„(8) A szállásadó a szálláshely bejáratánál vagy recepciójánál, jól látható módon, köteles a Turisztikai kártya igénybevételének lehetőségéről, a (9) bekezdésben meghatározott, magyar és angol nyelvű tájékoztató feliratot közzétenni.

(9) A tájékoztató feliratot A/4 méretben, keretezett formátumban kell megjeleníteni. A keretezett tájékoztató feliratot a Tourinform Iroda térítésmentesen biztosítja a szállásadó részére.”

A tájékoztató táblákat a Nemzeti Turisztikai Adatbázisban (NTAK) regisztrál szálláshelyek üzemeltetője, vagy meghatalmazottja a balatonföldvári Tourinform irodában 2021. április 13-tól (kedd) veheti át.

A rendelet teljes egészében az alábbi linkről letölthető: https://www.balatonfoldvar.hu/hu/rendelet/a-foldvar-kartya-szabalyozasarol