Hírek

Balatonföldvár Város Polgármesterének tájékoztatója 2020.03.18. 2020. március 18., szerda

Kedves Balatonföldváriak! Balatonföldváron tartózkodók!

A legfontosabb közös célunk, hogy a lehető legkisebb mértékűre csökkentsük a koronavírus kockázatát. Ennek érdekében újabb döntések születtek Városunkban is.

I. VÁROSI KONYHA továbbra is ellátja az étkeztetést, azonban mától az alábbi szigorú óvintézkedések kerülnek bevezetésre:a konyhára éthordót bevinni szigorúan tilos, az ebéd kizárólag a konyha által biztosított dobozokban vehető át és vihető el.

II. A VÁROSI KONYHA mostantól HÉTVÉGÉN is üzemel, az étkezés biztosítva lesz a szociális étkezők részére.

III.Az ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL- ban a személyes ügyfélfogadás szünetel. A 84/540-330 telefonszámon, illetve a pgmh@balatonfoldvar.hu e-mail címen folyamatosan elérhetőséget biztosítunk.

IV. A Városháza épületében működő Kormányablakban és Okmányirodában kizárólag csak időpont foglalással történik az ügyfélfogadás. Tel: 84/795-058

V. Az elrendelt vészhelyzetre tekintettel a Hajózástörténeti Látogatóközpont a Kilátó nem fogad látogatókat, bezárt.

VI. A Földvári Konditerem szintén zárva tart.

VII. Az április elejére meghirdetett lomtalanítást elhalasszuk, egy későbbi időpontban tervezzük megszervezését.

VIII.Balatonföldvári Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Szolgálatánál az ügyfelek személyes fogadása határozatlan ideig szünetel a koronavírus járvány megelőzése érdekében. A családsegítők által végzett családlátogatások szünetelnek, kivéve a krízishelyzeteket.

IX. A szociális gondozók a továbbiakban is látogatják a házi segítségnyújtást igénybe vevő időseket, valamint a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást igénybe vevőt riasztás esetén. Kérjük, hogy a fent említetteken túl a szolgáltatások iránti igénybevételi szándékukat telefonon (84/362-545) vagy elektronikus úton (email: szgysz@bfterseg.hu) szíveskedjenek benyújtani.

X.A katasztrófavédelemről szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése értelmében - veszélyhelyzetben - a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat és hatáskörét a polgármester gyakorolja.

XI. A Polgármester a képviselő-testületet és a PGB tagjait, továbbá a nem képviselő alpolgármestert a döntés meghozatala előtti napon - véleményezési lehetőséget biztosítva - a tervezett döntés tartalmáról tájékoztatni fogja, véleményüket a döntéshozás során figyelembe veszi.

Videós tájékoztató Balatonföldvár Város facebook oldalán tekinthető meg.