Hírek

AZ IDEI NYÁRON DEBÜTÁLT ISKOLAHAJÓ PROGRAM SOK GYERMEKNEK NYÚJTOTT FELEJTHETETLEN ÉLMÉNYT 2023. szeptember 14., csütörtök

Az egyedülálló kezdeményezés a Balatonon elsőként városunkban indulhatott el. Az iskolahajó program a földvári vitorlázás hagyományait hivatott őrizni.

A vitorlás hajón folytatott nevelés gyökerei tengeri környezetre vezethetők vissza. Az iskolahajót nem arra használták, hogy fiatalokat tengeri életre neveljenek, hanem arra használták a tengert, hogy a fiatalokat az életre neveljék. Később a világ számos taván, folyóján is megjelentek az iskolahajók. Mi a Balatont használjuk fel erre a célra. 

Gyerekeknek és fiataloknak szól, környezettudatos oktatóprogram keretében ösztökéli őket a Balaton valódi megismerésére, segít felfedezni számtalan lehetőséget, és értékelni azt az életminőséget, amit a tó és Földvár adottságai nyújtanak. Az oktatóprogram próbára teszi az együttműködési készséget és az egyéni képességeket is. Mindemellett kiváló alkalom a csapatépítésre, a közösség összekovácsolására. Az iskolahajó program zászlóshajója a balatonföldvári kikötőhellyel rendelkező 70-es cirkáló, a Krajcár.