Hírek

A JÖVŐ ÉPÍTÉS KÖLTSÉGVETÉSÉT FOGADTÁK EL BALATONFÖLDVÁRON NEGYEDIK ÉVE 2 MILLIÁRD Ft. FELETTI A VÁROSI BÜDZSÉ 2020. február 28., péntek

Emelkedő bérek, növekvő támogatás a civileknek, stabil működés, milliárdos fejlesztés és 150 millió Ft-os tartalék jellemzi az idei évre elfogadott városi költségvetést. „A kötelező önkormányzati feladatok ellátása biztosítva van, egy nagyon stabil működést tesz lehetővé 2020-ban ez a költségvetés, működés tekintetében pedig jelentős béremeléssel számol”- mondta Holovits Huba. A polgármester emlékeztetett: „a tavalyi évben megtörtént a Kft. - nek illetve a városüzemeltetés dolgozóinak a béremelése az idei évben ez a Városházán is meg fog történni, szeretnénk megtartani a megfelelő képzettségű munkavállalókat.” Emelkedik a civil szervezetek számára felhasználható összeg kerete, a költségvetésben biztosítva van a szociális program folytatásához szükséges pénz is. A polgármester kiemelte, hogy „működés tekintetében Balatonföldvár egy nagyon biztos lábakon álló költségvetést fogadott el.” A legnagyobb beruházások idén: a bölcsőde és strandfejlesztések, a partvédőmű harmadik ütemének rekonstrukciója, a temető kerítésének elkészítése és a Zöld Város projekt-ami a Szabadtéri színpadnak és a központi parknak a felújítását tartalmazza. A város 2020. évi költségvetését öt igenszavazattal egy ellenszavazat mellett fogadta el a képviselő testület. 

A testületi ülés előtt közmeghallgatást tartottak ám ott főként a tervezett e-kikötővel kapcsolatban tettek fel kérdéseket a jelenlévők. Az idei költségvetéshez érdemi észrevétel,kérdés javaslat nem érkezett a közmeghallgatáson.