Hírek

A JOBBIK MÖGÉ BÚJVA TART SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT A „FÜGGETLEN” HELYI CIVIL SZERVEZET AZ E-KIKÖTŐ BERUHÁZÁSÁNAK ÜGYÉBEN 2023. február 8., szerda

KÉRDÉSEINK HERÉNYI KÁROLYHOZ:

 2006-os polgármesteri kampányában Ön víziszínpadot szeretett volna a Nyugat strand előtti vízterületre. Mennyivel lett volna kevesebb abban az esetben a környezeti terhelés? Az áramlási viszonyok hogyan változtak volna meg a tervezett víziszínpad esetében? Az autós forgalom megnövekedésétől akkor nem tartottak?

2019-es választási kampányának egyik szórólapját a Demokratikus Koalíció finanszírozta. Ez az a párt, melynek oszlopos tagja dr. Kolber István. 2004-ben mikor a Nyugati strandhoz a kikötőjelet rögzítették a Balaton- törvényben akkor a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke volt. A hírek szerint most meg a kikötő beruházásának megakadályozásában támogatja Önt?
AZ MDF frakcióvezetőjeként engedélyezte volna a motorcsónakok újbóli használatát a Balatonon. Ön szerint a motorcsónakok kevésbé veszélyeztették volna jelenlétükkel a fürdőzőket, mint az elektromos hajók? Vagy a motorcsónakok kevesebb terhelést jelentettek volna a tó számára, mint az elektromos hajóforgalom?
Az előző baloldali polgármester ugyan ide jóval nagyobb kikötőt, a strandra pedig többszintes apartmanházat épített volna. Ön akkor miért nem tiltakozott?
A Balaton Mindenkié! Akkor Önök miért a szomszédos társasház magánérdekét helyezik előtérbe egy város érdekével szembe? Az ő céljuk az ,hogy az előttük lévő partszakasz továbbra is lezárva maradjon és csak ők használhassák, mivel tudják, hogy a kikötő megépítésével szabaddá válna a fürdőzési lehetőség mindenki számára azon a területen.
Három év munkásságából látjuk, hogy minden városi fejlesztés ellen tiltakozik. Ön több évtizedes politikai pályafutása során milyen beruházások megvalósulását segítette elő Balatonföldváron?