Hírek

A FÖLDVÁRI KIKÖTŐ FEJLESZTÉSE NEVESÍTVE SZEREPEL A PÁLYÁZATI KIÍRÁSBAN 2020. szeptember 22., kedd

A BAHART SAJTÓKÖZLEMÉNYE:

“A Balatoni Hajózási Zrt. közgyűlése – a májusban elfogadott reorganizációs tervnek megfelelően – 2020. szeptember 18-án döntött a cég vitorláskikötő hálózatának üzemeltetési szerződés keretében történő használatba adásáról.

A Társaság a 2020. október 20-án lezáruló, egyfordulós, nyilvános pályázat keretében 15 éves, határozott idejű szerződés alapján kívánja használatba adni a tulajdonában álló 11 vitorláskikötőt, 2021. január 1-jei kezdettel.

Az elfogadott pályázati kiírás szigorú feltételeket szab a leendő pályázók számára, amelyek garantálják a BAHART hosszú távú stratégiai érdekeinek érvényesülését. Az elfogadott pályázati feltételek – a kikötők tulajdonjogának megtartása mellett – biztosítják a BAHART számára az érintett vagyonelemek hatékonyabb hasznosítását. A konstrukció keretében a leendő üzemeltetőnek komoly anyagi biztosítékokat kell vállalnia, valamint egyebek mellett munkáltatói jogutódlással át kell vennie a jelenlegi személyzetet is.

Az együttműködés keretében a BAHART tulajdonában maradó kikötőhálózat várhatóan tovább bővülhet és megtörténhetnek a már régóta esedékes fejlesztések is, amelyek magasabb szintű szolgáltatást biztosíthatnak majd a kikötőhely bérlők számára a jövőben.

A cég a profiltisztítást követően a továbbiakban az alapfeladataira koncentrál, amelynek érdekében rövidesen megkezdőik a hajóflotta jelentős fejlesztése is.”