Hírek

​A FÖLDVÁRI FÜRDŐHELYEK IDÉN IS A LEGJOBB BALATONI STRANDOK KÖZÖTT SZEREPELNEK- ÁTADTÁK A KÉK HULLÁM ZÁSZLÓ STRANDMINŐSÍTÉSEKET 2023. július 12., szerda

A díjátadót ma tartották Csopakon. Városunk a Keleti és az idei évtől szabadstrandként működő Nyugati strandot nevezte a Balatoni Helyi Önkormányzatok Szövetsége által meghirdetett Kék Hullám Zászló strandminősítő pályázatra.

 A minősítés során a fürdőhelyeknek szigorú követelményrendszernek kell megfelelniük, a bírálók a mai kor igényeit vették figyelembe a pontozás során. A nagy hagyományokra(20 év) visszatekintő megmérettetésen a Keleti Strand évek óta a legjobb balatoni strandok között szerepel, így az, idén is öt csillagos minősítést kapott. A Nyugati szabadstrandunkat szintén 5 csillaggal jutalmazták.

A strandminősítésen évek óta kiemelkedően szereplő strandok Jubileumi díjat is kaptak. Így a csillagok mellé Somogy Vármegyéből a Jubileumi Díjat is a Keleti Strandunknak ítélték oda. Az elért eredmény több, sikeres pályázatnak, turisztikai fejlesztéseknek köszönhető, amit a mostani városvezetés évről évre folyamatosan teljesít.