Hírek

​A 21. századi társkeresés margójára: a Kultkikötőbe érkezik a kézdivásárhelyi Love Me című előadás a Színházi Olimpia keretében 2023. február 25., szombat

Me Time, Jól Érzem Magam, Positive Vibes, Carpe Diem… De sikerül a való világban is megélni ezeket a hashtag-univerzum helyett? Rálátunk arra, mennyire visszás olykor a cselekedeteink és vágyaink ellentmondása? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ május 27-én Balatonföldváron a Love Me című produkció, amely a 10. Színházi Olimpia keretében mutatkozik be a Balaton partján, a Kultkikötő meghívásában.

Hiába is tagadnánk, az egyre inkább az online térbe költözött mindennapi kommunikáció és a közösségi média csillogó világa mindannyiunk életét befolyásolja kisebb vagy nagyobb mértékben. Ha pedig a párkeresés kapcsán is online „randihelyeken” próbálgatjuk szárnyainkat és karmainkat, a digitális platformok biztosította kényelem hamar a visszájára fordulhat. Hiába érzi bárki, hogy bátrabb, hogy az online térben azzá válik, akivé csak akar, hiába tűnik magabiztosabbnak, vagánynak – egymás szemébe nézni már egy másik feladat. A kellő humorral és iróniával felvértezett Love Me egy olyan jelenségre reflektál, amely a legtöbbünket érint: hogyan lehet, lehet-e egyáltalán valódi szerelmet találni az online párkeresés korában. Kin múlik, ha igen? Kin múlik, ha nem? A többi között Györfi Kata Love me Tinder című drámája nyomán készült produkció a 21. századi párkeresés ingoványos talajára merészkedik, a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum két tehetséges fiatal színésze, Pascu Tamara és Barti Lehel András tolmácsolásában. Az előadás rendezője Tóth Árpád, a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művésze.

 A Love Me május 27-én lesz látható a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Házban, az előadás a Kultkikötő meghívására érkezik a Magyarországra. A produkciót az április 1. és július 1. között zajló 10. Színházi Olimpia keretében tekintheti meg a közönség, melynek eseményein – Budapesten és országszerte – a színházi élet olyan meghatározó alkotóinak előadásai láthatók majd, mint Theodórosz Terzopulosz, Suzuki Tadashi, Romeo Castellucci, Krystian Lupa, Szlava Polunyin, Heiner Goebbels, Silviu Purcărete, Eugenio Barba, Tiago Rodrigues, Alessandro Serra, Christoph Marthaler, Liu Libin, Declan Donnellan, vagy éppen Ivan von Hove. Ezeken túl tánc-, báb- és utcaszínházi előadások, összesen mintegy háromszáz program várja az érdeklődőket. 

(fotó:Nagy Norbert)