Idén februárban döntött a képviselő-testület arról, hogy Életfát állít Balatonföldváron. Az Európa parkba megálmodott Életfa a város gyarapodását, erősödését hivatott szimbolizálni.

A lombkorona legmagasabb pontja 3,5 méter. A fémből készülő Életfa szobrot Csiszár Zsolt szobrászművész készíti a saját tervei, elképzelése alapján. A műalkotás egy ujjaival égnek mutató, kezet formázó Életfa, amelynek tenyerében, óvóan egy kis facsemete sarjad. A mű szimbolizálja a születést, a megújulást, a nőiességet, a generációk folytonosságát, s az ágakon szaporodó levelek száma pedig a termékenységet.

Az Életfa levelein azon balatonföldvári gyermekek neve és születési éve fog szerepelni, akik 2000.01.01. után születtek, s az esztendők alatt szaporodó levelek végül együttesen egy lombkoronát fognak formázni. A szív alakra emlékeztető levélforma a boldogságot hivatott jelképezni, melyet egy gyermek születése jelent.

Tisztelettel kérjük azokat a szülőket, akik Balatonföldvár Város Önkormányzata által 2024. március 1-én kiküldött értesítő levelet nem kapták meg, hogy a mellékelt jelentkezési lapot kitöltve személyesen, postán vagy pedig emailben az eletfa@balatonfoldvar.hu címre szíveskedjenek visszaküldeni 2024. március 15-ig.


Jelentkezési lap