Pályázatok

A balatonföldvári Nyugati Strand családbarát fejlesztése II.

Projekt címe és célja: A balatonföldvári Nyugati Strand családbarát fejlesztése II

Kedvezményezett neve: Balatonföldvár Város Önkormányzata

Szerződött támogatási összeg: 29.697.680,-Ft

Támogatás mértéke: 100%

A támogatott projekt befejezési dátuma: 2021. július 20.

A támogatott projekt rövid tartalmának a bemutatása:

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2020-ben indította el a szabadvízi strandok fejlesztésének IV ütemét. A program keretében a települési önkormányzatok nyújthattak be egyedi támogatási igényt fizetős- és ingyenes kijelölt természetes fürdőhelyek (strandok) fejlesztésére. A konstrukció célja a minőségi élménykínálat megteremtésének előmozdítása, azaz a hazai kijelölt természetes fürdőhelyi kínálat minőségének javítása.

Önkormányzatunk a Balatonföldvár, Rákóczi u. 32. alatti Nyugati Strand fejlesztésére nyújtott be pályázatot, melyet a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. 29.697.680,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesített.

A megvalósuló beruházás elsődleges célja a Balatonföldvári Nyugati Strand jelenlegi színvonalának tovább emelése, a strandpályázatok III. ütemében elnyert támogatásból megvalósuló családbarát szolgáltatásokat nyújtó infrastruktúra tovább fejlesztése, a természeti és tárgyi feltételek javítása, valamint a szolgáltatások bővítése. E pályázat keretében tervezett fejlesztések: Napelemek elhelyezése a gyermekmosdót is tartalmazó felújított vizesblokk tetején, energiahatékonyság és üzemeltetési költségek miatt, napozóterasz felújítása , közvetlenül a vízpart mellett, partvédőmű fölé telepítve, árnyékolással és vízbejutást segítő dupla széles lépcsőkkel, a strand területén található meglévő, elavult, gyöngykaviccsal borított gyalogos sétányaink felújítása, térkő burkolatra váltással, padok, szemetesek beszerzése, térítésmentes wifi hálózat kialakítása a strand egész területén.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.