Pályázatok

A balatonföldvári Keleti Strand családbarát fejlesztése II.

Projekt címe és célja: A balatonföldvári Keleti Strand családbarát fejlesztése II.

Kedvezményezett neve: Balatonföldvár Város Önkormányzata

Szerződött támogatási összeg: 29.837.101,-Ft

Támogatás mértéke: 100%

A támogatott projekt befejezési dátuma: 2021. július 20.

A támogatott projekt rövid tartalmának a bemutatása:

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2020-ban indította el a szabadvízi strandok fejlesztésének IV. ütemét. A program keretében a települési önkormányzatok nyújthattak be egyedi támogatási igényt fizetős- és ingyenes kijelölt természetes fürdőhelyek (strandok) fejlesztésére. A konstrukció célja a minőségi élménykínálat megteremtésének előmozdítása, azaz a hazai kijelölt természetes fürdőhelyi kínálat minőségének javítása.

Önkormányzatunk a Balatonföldvár, Somogyi utca 27/3 helyrajzi szám alatti Keleti Strand fejlesztésére nyújtott be pályázatot, melyet a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. 29.837.101,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesített. A teljes támogatási összeg előlegként leigényelhető.

A strandpályázatok IV. ütemében megvalósuló beruházás elsődleges célja a strand jelenlegi színvonalának tovább emelése, a strandpályázatok III. ütemében elnyert támogatásból megvalósuló családbarát szolgáltatásokat nyújtó infrastruktúra tovább fejlesztése, a természeti és tárgyi feltételek javítása, valamint a szolgáltatások bővítése.

A tervezett fejlesztések: napelemek elhelyezése felújított vizesblokk tetején, energiahatékonyság és üzemeltetési költségek miatt, vizesblokk tetőhéjazat cseréje, baba-mama szoba tetőhéjat cseréje, napozóteraszok/stégek kialakítása árnyékolással és vízbejutást segítő rozsdamentes széles lépcsőkkel, közvetlenül a vízpart mellett, partvédőmű fölé telepítve, gazdasági bejárat térburkolat cseréje, hulladéktárolók beszerzése.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.